Vrouwen voelen zich beter bij hun hond dan levenspartner


Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen (63%) voelt zich beter bij haar hond dan bij haar levenspartner. Dat blijkt uit een social-mediaenquête door uitgeverij Lucht onder 1495 deelnemers.

Vrienden brengen het er nog slechter vanaf. Maar liefst 74% van de (voornamelijk) vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek zeggen dat ze liever tijd met hun hond doorbrengen dan met vrienden.

‘Deze uitslag verbaast me niets’, zegt kynologisch gedragstherapeut  en hulphondencoach Sandra Dekker. ‘Een hond is van onschatbare waarde voor iedereen. De meeste mensen zitten teveel in hun hoofd en zijn druk met dingen die moeten of verwacht worden. Honden brengen je terug naar je gevoel en naar wie je werkelijk bent. Ze accepteren je vervolgens onvoorwaardelijk.’ Dekker is auteur van het boek Een hond helpt iedereen.

Honden zijn ook goed voor onze gezondheid blijkt uit het social-mediaonderzoek. Maar liefst 95% van de ondervraagden voelt zich minder eenzaam en gelukkiger dankzij hun hond. Ruim 88% zegt bovendien dat hun hond zorgt voor een flinke portie dagelijkse beweging. Eerlijkheid, respect en onvoorwaardelijke vriendschap maken de band tussen hond en bazin zo hecht stellen de deelnemers.

’De liefde tussen hond en baas is ultieme ontspanning’, verklaart Sandra Dekker. ‘Lekker samen op de bank in alle rust, zonder dat je iets tegen elkaar hoeft te zeggen’.


64707 17-10-2017

Dit vind je ook leuk


social media