Beloning voor tip die naar kippendumper(s) leidt!


Voor de zoveelste keer zijn er legkippen gedumpt in het streekbos bij Bovenkarspel. Dit keer op drie verschillende plekken in het bos. Gelukkig was Dierenambulance West Friesland er snel bij en ontdekte zij de drie groepjes gedumpte kippen in het bos. Katinka van Dierenambulance West Friesland nam gelijk contact op met Comité Dierennoodhulp om te vragen of zij wilden helpen met het opvangen van de kippen.

Twintig legkippen gedumpt
Nog dezelfde avond werden de kippen gevangen door de mensen van Dierenambulance West Friesland en gebracht naar de opvang in Friesland. Het ging deze keer om in totaal twintig legkippen die qua uiterlijk zo uit de pluimvee-industrie leken te komen. De kippen maken het goed mede dankzij het snelle optreden van de dierenambulance.


Het loopt niet altijd goed af
Nog maar kort geleden waren in ditzelfde bos ook twee groepen kippen gedumpt. Helaas werden zij pas na een paar dagen ontdekt en bleek de helft van de kippen al door honden verscheurd te zijn. Dat is helaas het lot dat veel kippen en hanen wacht die gedumpt worden. 
Dumpen van dieren is strafbaar
Wie zijn nou die mensen die deze weerloze dieren dumpen? Het dumpen van dieren is strafbaar, maar buiten dat, zo ga je toch niet met je dieren om? Wij weten dat er mensen zijn die telkens na een jaar nieuwe legkippen nemen en dan moeten de iets oudere kippen weg. Alleen maar omdat ze iets minder eieren gaan leggen.


Beloning voor tip die naar dader(s) leidt
Comité Dierennoodhulp looft een beloning uit van 250 euro voor degene die met een tip komt die naar de dader(s) leidt. Tips kunnen gezonden worden naar dierennoodhulp@hotmail.com

 

 


17768 09-05-2017

Dit vind je ook leuk


social media